Hogyan lehet fiatalos és egészséges a bőre 30 nap alatt?

Ismerjük a mondást: az vagy, amit megeszel. Nos, ez nem valami szeszélyes mítosz, amit anyák örökítettek nemzedékről nemzedékre, megpróbálva rávenni gyermekeiket, hogy egyék meg a zöldségeket. Az összes bőrprobléma 80%-a az emésztésre vezethető vissza, és rengeteg tudományos bizonyíték van arra nézve, hogy egyes élelmiszerek felgyorsítják az öregedést, mint például a cukor, az alkohol és a feldolgozott húsok. Az egészséges bőr étrend kialakítása rendkívül fontos. A száraz, viszkető bőr vagy az akné az a mód, ahogyan a bőrünk jelzi, hogy belül nincs minden rendben.

A bőr a legkülső védőrétegünk. Egészségesnek kell lennie ahhoz, hogy felszívja a tápanyagokat és megvédjen minket belül. A fiatal bőr titka a természetes bőrápolás is. Lehetőség van úgy táplálkozni, hogy attól fiatalosabb és egészséges megjelenésű legyen a bőr. A bőr különböző rétegekből áll. Mindegyikre más-más módon hatnak a szervezetbe bevitt összetevők. Az étrendjét érintő életmódbeli változtatások mellett legyen ott egy kiváló minőségű öregedésgátló krém is, amely a mélyebb és finomabb ráncok és az elszíneződés okát (az extracelluláris mátrixot) célozza meg! Ha még nem épített be egy ilyen szérumot a bőrápolási rutinjába, előfordulhat, hogy lemarad néhány valódi, öregedésgátló előnyről. A szérumok állaga nem annyira sűrű, viszont nagy koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat, ezért képesek mélyebben behatolni a bőr rétegeibe. Erre egy hidratáló nem képes függetlenül attól, hogy mennyit használ belőle. Használja az ajánlott termékeket reggel és este, majd iktassa be ezt a 30 ételt az étrendjébe! Mindennap egy újabb étel simán megvalósítható, nem igaz?

Vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, ami csak belefér!

Írja fel ezeket a bőr egészségét természetesen javító tételeket a bevásárló listájára még ma!

  • Avokádó

Hála istennek az avokádóban jó zsírok vannak – egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok. Tegye be a kosárba ezt a tápanyagban dús, A-vitaminban gazdag finomságot!

  • Tojás

Fehérjéből áll a kollagén, a tojásban pedig sok van belőle. Ne dobja ki a sárgáját, mert gazdag biotinban (amit a bőr imád).

  • Aszalt szilva

Vigyen be több polifenolt és hatásos antioxidánst finom aszalt szilva fogyasztásával!

  • Gránátalma

Ez a gyümölcs kollagéntermelést serkentő antioxidánsokat (antociánokat és ellagsavat) tartalmaz.

  • Fekete áfonya

Tegyen a tálkájába belőle, mert küzd a szabad gyökök ellen és csillogóvá teszi a bőrt.

  • Extra szűz olívaolaj

Egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy a bőr rugalmasabb és feszesebb legyen.

  • Zöld tea

Tegye fel a vizet forrni, majd igya meg a kollagéntermelést elősegítő polifenolokat! Jaj, de finom illata van!

  • Lazac

Sok benne az omega-3, ami fontos tényező az egészséges bőr szempontjából. Ez a finom zsíros hal az étrend elengedhetetlen része (ja, és a BalanceOil is). 

  • Szardínia

Szintén teli van omega-3 zsírsavakkal.

  • Osztriga

Reméljük, szereti a tenger gyümölcseit. Az osztriga a cink jó forrása, ami segíti a sejtek kijavítását és megújítását.

  • Étcsokoládé

Nem, ez nem vicc: antioxidáns-összetétele jobb, mint az acai bogyóé, a fekete és a vörös áfonyáé. Az étcsokoládé bőrvédő flavanolokat tartalmaz.

  • Sárgarépa

Ez a gyökérzöldség ragyogóvá teszi a bőrt és megvédi a naptól. 

  • Édesburgonya

Béta-karotinnal jól meg van pakolva, így ez a fajta burgonya finom a bőr számára is.

  • Sütőtök

Ennek az őszi zöldségnek a fogyasztásával a bőr mesésen szép marad a nyár elmúltával is. A sütőtök a karotinoidok nagyszerű forrása.

  • Leveles zöldek

Ezek a C-vitaminban gazdag leveles zöldek (a kelkáposzta és a spenót) fokozzák a kollagéntermelést.

  • Paprika

Használja C-vitamin-forrásként az egészséges paprikát! A bőre hálás lesz érte.

  • Paradicsom

Ha természetes módon akarja bevinni C-vitamin adagját, akkor készítsen bruschettát vagy vágjon fel néhány paradicsomot, és tegye bele a salátájába!

  • Brokkoli

Mivel a brokkoli C- és K-vitaminban gazdag, jót tesz a bőrnek (és a szívnek meg a csontoknak is).

  • Lenmag

Egy másik nagyszerű választás, ami segít természetes módon emelni az omega-3 és az ALA elnevezésű zsírsav szintjét. A lenmag segít csökkenteni a napsugárzás miatti bőrkárosodást.

  • Dió

A dió E-vitamint, melatonint és polifenolokat tartalmaz, így a bőr szépen és lassan öregszik, mert egészséges marad.

  • Csontleves

Szerencsére ez a legjobb része a vasárnapi sütögetésnek. A csontleves tele van aminosavakkal, kollagénnel és ásványi anyagokkal.

  • Fahéj

Ebben a csábító fűszerben sok a proantocianidin. Ez az anyag a polifenolok közé tartozik és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

  • Chili paprika

Erős, C-vitaminban gazdag, és egy kicsit megbolondítja azt a fogást, amibe beleteszi.

  • Gyömbér

Vannak, akik EGÉSZBEN MEGESZIK, annyira jót tesz. A benne található gingerol elnevezésű vegyület tulajdonsága, hogy természetesen lassítja az öregedési folyamatot.

  • Shiitake gomba

A réz nagyszerű forrása, ezért ez a gomba nagy nyereség a bőr számára. A réz segíti a fehérjék szintézisét és stabilizálását a bőrben.

  • Edamame (zsenge, zöld szójabab)

Finom nassolni való, ami teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A zsenge, zöld szójabab izoflavonokat tartalmaz, amelyek a polifenolok egyik csoportját alkotják. Fokozzák a bőr védelmét a napsugárzás és a gyulladások ellen.

  • Grépfrút

A C-vitamin természetesen erőteljes forrásaként a grépfrút csökkenti a sejtkárosodást és segít a kollagéntermelésben.

  • Mangó

Ez a finomság tele van A-vitaminnal és karotinoidokkal, amelyek kiválóan segítik a sejtek növekedését.

  • Lencse

A lencsében található polifenolok megakadályozzák az oxidatív stresszt, ami az öregedő bőr egyik velejárója.

  • Acai bogyó

Ez a szuperélelmiszer nemcsak abban segít, hogy az öregedés jelei lassabban jelenjenek meg, hanem a hegeket is halványítja, sőt még a bőrkiütéseket és az aknét is megelőzi. Mit szól mindehhez?

Hű, most nézze meg a hosszú, ropogós bevásárló listáját! A gyomra és a bőre is meghajol majd Ön előtt.

Vélemény, hozzászólás?