Hogyan tartsuk távol a náthát és az influenzát?

Társadalmi szintű egyetértés van abban, hogy az a dolgok rendje, hogy évente megfázunk vagy elkapjuk az influenzát. Amint csökken a hőmérséklet, úgy tűnik, mindannyian megbetegszünk, és csak köhögünk és tüsszögünk. Vannak azonban olyan megelőző stratégiák, amelyeket bevethetünk, hogy az egészségünket csúcsformában tartsuk.

A jó közérzet nem egy nehezen elérhető állapot. A fő pillérek a jó alvás, az egészséges táplálkozás és a testmozgás. Ezen túlmenően a szervezetünk egyedi igényeinek megértése lehetővé teszi, hogy energikusan és egészségen éljünk. A teszten alapuló és egyéni igényekhez igazított étrend-kiegészítők jó példái ennek. Amikor az éves megfázás ellen a jó közérzet fenntartásával védekezünk, a D-vitamin a szervezetünk első védelmi vonala.

Szabjuk személyre a napfényvitamint!

A D-vitamin tápanyagként valóban alapvető ahhoz, hogy megfelelően működjön az immunrendszerünk. A szervezet fontos funkcióihoz járul hozzá és segít szabályozni a kalcium felszívódását. A csontozatunk és fogazatunk normál növekedéséhez és fejlődéséhez fontos, hogy a szervezetünknek elegendő mennyiségű D-vitamin álljon rendelkezésére. Különösen fontos, hogy a hidegebb hónapokban ellenőrizzük, mennyi a D-vitamin-szintünk, ugyanis a napfény a D-vitamin legtermészetesebb forrása. Amikor ultraibolya (UV) sugarak érik a bőrünket, beindul a D-vitamin termelődése, ami a szükséges bevitelünk 80%-át teszi ki.

Számos más tényező is befolyásolja, hogy képesek vagyunk-e elegendő mennyiségű D-vitaminhoz jutni. Az olyan tényezők, mint a magas szennyezettségű területen való tartózkodás, a napkrémek használata, az épületen belül töltött idő mennyisége, az, hogy egy nagyvárosban élünk és dolgozunk-e, ahol az épületek elzárják a napfényt, sőt még a bőrszín is mind-mind szerepet játszanak abban, hogy a szervezetünk miként reagál a napfényre és termel-e elegendő „napfényvitamint”. Ezenkívül a testsúlyt is figyelembe kell venni. A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, és mint ilyen, minél nagyobb a túlsúlyunk, annál többet kell belőle termelnünk és fogyasztanunk ahhoz, hogy elérjük és fenntartsuk a megfelelő szintet a vérünkben.

Emeljük meg a D-vitamin szintjét a téli hónapokban!

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindenkinek más a D-vitamin-szükséglete. A D-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása jól ismert. A legtöbb táplálkozási és egészségügyi tényezőhöz hasonlóan a D-vitamin-szükséglet terén is jelentős egyedi eltéréseket lehet tapasztalni. És ez még ugyanannak a személynek az esetében is változó. A D-vitamin-szint az év során attól függően is változik, hogy kik vagyunk, illetve hol és hogyan élünk. Azért fontos a rendszeres szűrővizsgálat, hogy szükség esetén extra D-vitamin-forrásokat biztosíthassunk a szervezetünk számára. Változik az életmódja a hidegebb hónapokban? Több időt tölt az edzőteremben, mint a szabadban sétálva, és talán több édességet és gyorsételt fogyaszt? Ezért van az, hogy erre az alapvető tápanyagra – mint a legfontosabb vitaminra – ezekben a hónapokban oda kell figyelni. Ezzel együtt egész évben figyelemmel kell kísérni a D-vitamin szintjét, hogy az egészségét meg tudja őrizni még akkor is, ha esetleg csökkenni kezdene a szervezetében annak szintje. A D-vitamin szedésén kívül egyéb módszerek is léteznek.

Hagyja, hogy a tudomány megmutassa szervezete D-vitamin szintjét, a természet pedig gondoskodjon róla!

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) szerint jelenleg világszerte körülbelül egymilliárd ember szenved D-vitamin-hiányban, különösen a tüsszögős, hűvös évszakban. Sokszor erről a hiányállapotról a legtöbben még csak nem is tudunk. Mi a jó hír? Nem kell orvoshoz fordulni ahhoz, hogy ellenőrizni tudjuk a D-vitamin szintjét. Egy egyszerű vérvizsgálattal megoldható a dolog, amit otthon is kényelmesen el tudunk végezni.

A Zinzino VitaminD Teszt egy otthon elvégezhető száraz vércsepp teszt, amely teljesen anonim módon mutatja meg az egyéni eredményeinket. Arra tervezték, hogy ne kelljen találgatni, amikor az egészségesebb életmódról van szó. A VitaminD Teszt arra szolgál, hogy a ZinoShine+ szedése előtt pontos információnk legyen jelenlegi állapotunkról. A termék vadon termő zuzmóból származó vegán D3-vitamint és széles spektrumú magnéziumot tartalmaz, amit mindig be lehet vetni, ha a D-vitamin szintjének emelésére van szükség.

Testre szabhatjuk az adagolást a VitaminD Teszt eredményei alapján, hogy D-vitamin-szintünk ismét megfelelő legyen, és megtapasztaljuk, milyen jó érzés a telet (és minden évszakot) úgy átvészelni, hogy a megfázás ellen oly hasznos D-vitamin szintje olyan, amilyennek természetesen lennie kell.

Vélemény, hozzászólás?