7 egészséges tevékenység, amelyeket követve egészséges maradhatsz egész évben

Míg fiatalabb voltál, lehet, hogy az új évet mindig másnaposan indítottad. De a korai ébredés és a frissen kelés mára már sokkal vonzóbb. Nos, wellness harcosok, ez egy új ÉVTIZED, szóval ideje néhány egészséges szokást kialakítani.

A 2022-as esztendő alkalmat ad arra, hogy elbúcsúzzunk régi, már haszontalan szokásainktól… és hogy magunk mögött hagyjuk őket az elmúlt évtizedben.

Észrevetted, hogy a „szokások” szót használjuk, nem pedig az újévi fogadalmakat? Szeretnénk ugyanis segíteni, hogy egész évben fenn tudd tartani az egészséges szokásokat, ne csak az első néhány hónapban, amikor még izgalmas a dolog. Más perspektívából kell nézned mindent, az hozza meg a pozitív életmódbeli változásokat.

Oké, velünk vagy még? MENNI FOG neked is!

1. Tűzz ki reális célokat, amelyek motiválnak!

Kit akarsz átverni? Ne pattanj ki az ágyból még, ha fel is ébredtél. Nincs semmi rossz abban, ha az új évtizedet könnyedén és lazán indítod el. Ahelyett, hogy rohannál az edzőterembe vagy elmennél egy villásreggelire csak azért, hogy „jól érezd magad”, élvezd a merengés, gondolkodás és a jövő elképzelésének napját.

Fogj néhány szövegkiemelőt, készíts egy csésze kávét, és vázold fel, milyen ember szeretnél lenni. Ez segít néhány megvalósítható célt meghatározni, amelyek motiválnak és segítenek egészségesnek és fittnek maradni. Légy őszinte, reális, és csak olyat írj le, ami szívből jön.

Lehetnek ezek olyan egyszerű dolgok, mint:

  • Edzeni fogok szerdán, pénteken és szombaton.
  • Főzök hétfőtől péntekig. Nem vásárolok készételeket.
  • Elkezdek étrend-kiegészítőket szedni (mint pl. Viva), hogy több legyen az energiám.
  • Kevesebb húst eszem. Mediterrán étrendre térek át.

2. Alakíts ki rítusokat, hogy egészséges szokásaidat fenntartsd!

Oké, tegyük fel, hogy hétköznapokon nem akarsz készételt vásárolni. A cél, hogy magad főzz, és csak hétvégén menj étterembe. Szóval, mit kell tenned, hogy erősítsd ezt a szokást? Ezt már ma ki kell gondolni! Például, készíts egy bevásárló listát az ételötleteidhez szükséges összetevőkkel. Menj el és vedd meg ezeket minden vasárnap délután. Így cselekedj az összes szokásod tekintetében.

3. Oszd meg másokkal az új, egészséges szokásaidat !

Van olyan barátod, aki szeret edzeni? A partnered a proteinturmixok vagy az acai tál megszállottja? Beszélj a wellness iránt elkötelezett barátaidnak az egészséges szokásaidról. Nem kell mindegyiket elmondanod mindenkinek, de segít, ha kimondod, mi a célod, mert ezek az emberek támogatni fognak.

4. Számíts rá, hogy lesznek rossz napjaid!

Miután az újévi lelkesedés elpárolgott (kb. mostanra), és a mindennapi élet káosza beszippantott, tapasztalni fogod, hogy lesznek ilyen napok. Tudod, amikor nem tudsz kikecmeregni az ágyból, hiába minden erőfeszítés. Csak csokoládét akarsz enni és a Netflix-et bámulni. Ez természetes. A folyamat RÉSZE. Nem ér váratlanul, ha tudod, hogy lesznek hullámvölgyek, mert azt is tudod, hogy fel tudsz ezekből állni. A rituálék itt játszanak fontos szerepet, mivel átsegítenek a nehézségeken: az elmédet kondicionálják, hogy kövesd a helyes szokásokat.

5. Csábító „árukapcsolás“

Tehát megvannak a rituáléid, amik tudat alatt segítenek a szokások fenntartásában. Lépjünk tovább egy lépéssel: társíts egy olyan tevékenységet, amit nem szeretsz, valami olyannal, amit viszont imádsz. Készíts egy listát mindazon dolgokról, amik neked örömöt okoznak. A kávé a lista élén van? Ez lehet a „csábító árukapcsolás”. Finom kávéval jutalmazd az edzést… miután letudtad. Készíts két vagy három „árukapcsolást” minden egyes szokáshoz.

6. Ne diétázz! Kövesd a mediterrán étrendet!

Nem kell diétázni. Hála az égnek! Legyenek mediterrán ételek a bevásárló listádon, kövesd a szakértők tanácsát. Ez a fajta étrend segít megelőzni a betegségeket és növeli az élettartamot. A mediterrán életmód a gyümölcsökre, zöldségekre és a teljes kiőrlésű gabonafélékre összpontosít. Kevesebb tejtermék és hús, több hal és tenger gyümölcse.

7. Egészítsd ki hasznos dolgokkal az étrendedet!

Nagyszerűen csinálod! Folytasd, fantasztikusan haladsz. Győződj meg arról, hogy olyan tápanyagokkal támogatod a tested működését, amiket maga nem tud előállítani (ilyenek az esszenciális omega-3 zsírsavak). Mielőtt még elkezdenél halolajat vagy más étrend-kiegészítőt szedni, végezd el a BalanceTest-et, hogy megtudd, milyen az omega-6:3 arány a szervezetedben. Az emberek 95%-ánál ez távol áll az ideálistól (sőt a testünket veszélyeztető zónában tartozik). Az olajokkal viszont a szervezeted újból egyensúlyba kerülhet.

Hát nem SZUPER, hogy elfelejtheted a diétázást? A hét stratégia segítségével garantáltan jó irányba haladsz a kicsattanó forma és lendület elérése felé 2022-ban.

Vélemény, hozzászólás?