Végre aludni egy jót éjszaka

Kimerült vagy feszült vagy? Igen, ezt gyakran félvállról vettük, modern életmódunk egyik mellékhatásaként. Valószínűleg már Te is sok időt töltöttél a Google találati oldalain egészséggel kapcsolatos információk után kutatva.

A keresés során rátalált már a sáfrány előnyeire? Valószínűleg ügyet sem vetettél rá, amíg újra meg újra meg nem láttad.

Mi az a sáfrány?

A sáfrány egy mélyvörös színű aromás fűszer. A Crocus sativus virágából lényegében a benne található bibéket nevezik sáfránynak. Iránból, Görögországból, Marokkóból és Spanyolországból származik. A sáfrányt kiszárítják, hogy még intenzívebb legyen az íze, de ez az egzotikus fűszer az ízérzékünk felébresztésénél sokkal többre képes.

A sáfrány egyedülálló összetevői nagyszerűen kiegészítik az étrendet, mivel több mint 150 vegyületet, biokémiailag aktív anyagot, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek nagyon fontosak az egészségünk szempontjából. A benne található számos antioxidáns közül hármat érdemes külön is megemlíteni. Ezek a crocin, a picrocrocin és a safranal. 

Drágább az aranynál

A sáfrány a világ legdrágább fűszere, ára magasabb, mint az aranyé. Az értéke azonban túlmutat a puszta szépségén, illatán vagy ízén: abban van, ahogyan a jó közérzethez hozzájárul.

Boldog élet

A sáfrányt „napfényfűszer”-nek is nevezik. Nemcsak jellegzetes színe miatt, hanem azért is, mert segíthet a vidámabb hangulat és a jobb közérzet elérésében. Ha pihentetőbb kikapcsolódásra és a hatékonysága fokozására vágysz, legyen mindig kéznél a Viva+. Nincs jobb érzés annál, mint amikor a legjobb formánkban vagyunk!1

1A Viva+ összetevőinek számos, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) által jóváhagyott egészségügyi előnye van. Ezek az összetevők hozzájárulnak a normál idegi és pszichológiai működéshez, valamint a fáradtság és a kimerültségcsökkentéséhez. Az EFSA szerint ezen normál funkciók fenntartása lehetővé teszi a megfelelő koncentráció, a tanulás, a memória, a gondolkodás és stresszel szembeni ellenálló képesség egészséges működését.

Videó lejátszása

Vélemény, hozzászólás?